Sybase Brand Color Bar
  blank
 
 
 
 
 

 
 
CLICK TO EXPAND NAVIGATION
CLICK TO EXPAND NAVIGATION
Megoldások > Adattárházak és -integráció > Sybase IQ
 
 
 

Sybase IQ

Nagyteljesítményű nagyvállalati analitikus és adattárház szerver, amely rendkívüli lekérdezési sebességet és alacsony üzemeltetési költséget biztosít.

A Sybase IQ rendkívüli teljesítményre optimalizált analitikus adattárház-szerver, amely alkalmas az üzletileg kritikus, extrém mennyiségű adatokon történő összetett lekérdezések futtatására. Kiváló eredménnyel teljesít adattárházként, BI riportolásra használt adatpiacként, alkalmas meglévő nagyméretű tranzakcionális rendszerek gyorsítására (OLTP/DW acceleration). Az extrém mennyiségű tranzakcionális adatok és nem-strukturált állományok (dokumentum archiválás) kezelését alacsony bekerülési és üzemeltetési költségen végzi. Az IQ ráadásul mindezt átlagos hardver környezeten, és bármely operációs rendszeren futva képes nyújtani.

Az összetett analitikus lekérdezéseket a tranzakcionális rendszerekhez képest a Sybase IQ akár százszor gyorsabban képes végrehajtani. Egyedülálló tömörítési képessége révén a benne tárolt adatok az eredeti méretükhöz képest jóval kevesebb helyet foglalnak. Mindez a Sybase IQ-t a zöld IT egyik legfontosabb elemévé teszi: kevesebb diszkterületen tárolhatunk több adatot, és nagyságrendekkel gyorsabb lekérdezési időt kapunk. Bővebben...

Meglévő rendszerek gyorsítása

A Sybase IQ-t sokan választják a meglévő OLTP adatbázisok (Sybase ASE, Oracle, MSSQL, DB/2, Informix stb.), adattárházak gyorsítására. A meglévő rendszerek egyrészt tehermentesíthetőek az analitikus lekérdezésektől, másrészt az analitikus lekérdezések és riportok a tranzakcionális rendszerek által nyújtott sebességnél akár százszor gyorsabban lefutnak az IQ-n.

Előnyök

  • Oszlop szintű adattárolás: A Sybase IQ egyedülálló technológiájának köszönhetően az adatok elérése többszörösére gyorsul.
  • Tömörítés: a tranzakcionális adatok 30-70% százalékkal kevesebb helyet igényelnek az IQ-ban.
  • Gyors és folyamatos betöltés: a Sybase IQ rendkívül gyors adatbetöltési képességgel rendelkezik, és alkalmas a tranzakcionális adatok folyamatos betöltésére is. Így az adattárház nem csak az előző betöltés időpontjáig bezárólag tartalmaz adatokat.
  • Több platformon elérhető: A Sybase IQ számos 32 és 64 bites operációs rendszeren fut, például Windows, Solaris, Linux és Unix rendszereken.

Kapcsolódó anyagok

Fontosabb hírek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Copyright 2010, Sybase Inc. - v 6.1 Nyitóoldal / Kapcsolat / Kereskedelmi feltételek / Adatvédelem / Etikai kódex Kövesse a Sybase-t